Managed hosting door True

EU investeert ruim 20 miljoen in digitale netwerken

 

Europese datazone

Het Connecting Europe Facility (CEF)-programma van de EU investeert meer dan twintig miljoen euro in maar liefst 64 verschillende projecten op het gebied van onder meer cybersecurity, e-delivery en e-health en e-procurement (digitale inkoopprocessen). De projecten zijn afkomstig uit 26 EU-landen.

In totaal komt er 7,9 miljoen euro beschikbaar voor cybersecurity en dan in het bijzonder het creëren, onderhouden of uitbreiden van nationale computer emergency response teams of computer security incident response teams. Naar ehealth-projecten gaat 7,5 miljoen euro om de toegang tot ict binnen de zorg te vergroten, onder andere op het gebied van patiëntendossiers. Naar e-procurement gaat 4,2 miljoen euro. Het geld gaat met name naar het faciliteren van zaken doen over de Europese grenzen heen en het versimpelen van publieke inkoopprocedures. Het totale overzicht van gesubsidieerde projecten staat op de site van de Europese Commissie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6301632). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Infrastructuur

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×