"Invallen EC bij Intel kwamen als een verrassing"

AMD is positief verrast over de invallen van de Europese Commissie (EC) bij Intel. Dat zegt Jens Drews, woordvoerder van AMD.

Ambtenaren van de Europese Commissie deden gistermiddag invallen bij Intel en een aantal grote oem’s. De EC wil niet zeggen niet welke ondernemingen het betreft. “Wij willen geen bedrijven in discrediet brengen,” zegt Luc de Hert, woordvoerder van de Europese Commissie.

Ook AMD weet niet welke bedrijven bezoek van de EC-antitrustonderzoekers gekregen. “Wij horen alleen geruchten en wat informatie vanuit de pers,” zegt Drews. Vooralsnog heeft alleen Dell bevestigd dat het een inval heeft gehad. Verder hebben nog geen bedrijven gereageerd.

Er zijn in ieder geval invallen geweest bij Intel-vestigingen in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië. Dit is ook door Intel bevestigd. Het Benelux-hoofdkantoor in België heeft geen inval gehad. Intel zegt volledig mee te werken met het onderzoek. “Het is deel van een onderzoek wat al gaande was,” zegt Marlo Thompson, “wij hebben de Europese Commissie altijd de informatie gegeven waar zij om vroegen.”

“Wij wisten niet dat de Europese Commissie genoeg informatie had verzameld om invallen te doen,” zegt AMD-woordvoerder Drews, “maar wij zijn wel positief verrast.” Volgens Drews sterken de invallen van de EC bij Intel ook de zaak in de Verenigde Staten. “Het betekent dat er genoeg bewijs is.”

Eerdere berichten dat het onderzoek van de Europese Commissie eerder dit jaar is stopgezet en nu opnieuw hervat, kloppen niet. In 2001 heeft AMD een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Dit was een brede klacht. Maar in 2003 is de klacht opnieuw geformuleerd; met een specifiekere aanklacht. Op basis daarvan is de commissie een onderzoek gestart, wat nieuw leek te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-13T12:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.