Brabantse krachtenbundeling op iot-gebied

Dual Inventive koopt Core Vision en Arcobel Embedded Solutions

Dit artikel delen:

Dual Inventive heeft de eveneens Brabantse mkb-bedrijven Core Vision en Arcobel Embedded Solutions, die samen de Insydes Groep vormen, uit Heesch overgenomen. Het sterk groeiende bedrijf uit Oisterwijk dat technologie ontwikkelt voor de railinfrastructuur, vergroot met deze acquisitie zijn productportfolio en klantenkring.

Dual Inventive ziet de vraag naar internet of things (iot)-systemen voor het spoor sterk toenemen. Met name aan het Verenigd  Koninkrijk en Frankrijk wordt veel geleverd. Innovaties vragen om verdere versterking van de  ontwikkelkracht, zowel op het gebied van cloudoplossingen als hard- en firmware.  Jacob Zeeman, topman Dual Inventive, ziet de overname als een belangrijke stap in het realiseren van zijn ambities.

Met de Insydes Groep die bestaat uit Core Vision en Arcobel, werd al langer nauw samengewerkt. Het laatste bedrijf levert embedded-hardware-oplossingen waaronder industriële pc-systemen vanuit de markt. Ook wordt advies gegeven aan de industrie in de Benelux. 

Het zusterbedrijf Core Vision ontwikkelt eveneens ingebouwde systemen. Als ontwerphuis is men gespecialiseerd in maatwerk. Met het oog op de toenemende vraag naar iot-sensoren is AnySens ontwikkeld, een 'plug & play' iot-hardwareplatform. Sensordata zijn te monitoren door AnySens te combineren met bestaande cloudplatforms zoals AnyWare, een spin-off van Dual Inventive.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T14:54:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.