BT Ignite moet schade Achmea vergoeden

Dit artikel delen:

BT Ignite moet aan verzekeringsconcern Achmea een schadevergoeding betalen voor het mislukken van de gratis internetdienst van diens dochterbedrijf Scaramea.

Dit meldt Het Financieele Dagblad op basis van een tussenvonnis van de Amsterdamse rechtbank. Achmea claimt van het telecommunicatiebedrijf BT Ignite een bedrag van 103 miljoen euro, maar het is nog niet duidelijk of de rechter aan de hoogte van dit bedrag tegemoet komt.
 
Achmea richtte dochter Scaramea in het voorjaar van 1999 op. Doel was om via dochterbedrijf Nok Nok gratis internet aan te bieden. De voorganger van BT Ignite, Telfort, zou in deze constructie aan Scaramea portals gaan aanbieden, waarmee op korte termijn honderdduizend klanten toegang tot gratis internetdiensten kon worden geboden. Om te kunnen voldoen aan de verwachtingen - er werd gerekend op een half miljoen gebruikers na drie tot vier jaar - moest Telfort twee keer zoveel internetverbindingscapaciteit inkopen bij KPN. Deze bleek echter niet de benodigde extra capaciteit te kunnen leveren, waardoor Telfort zijn verplichtingen aan Scaramea niet kon nakomen.
 
BT Ignite sluit volgens het FD niet uit dat ook KPN juridisch op het niet nakomen van zijn leveringsafspraken wordt aangesproken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.