Regering VS gaat in 2008 over op IPv6

Dit artikel delen:

De regering van de Verenigde Staten zegt in juni 2008 over te stappen op IPv6. Die reeds lang bestaande zesde versie van het Internet Protocol biedt aanzienlijk meer adressen dan het huidige IPv4.

Deze deadline geldt voor alle overheidsorganen en -instanties. De Architecture and Infrastructure Committee (AIC) van de CIO Council and Office of Management and Budget stippelt de overgang uit. Het heeft daarvoor al een IPv6 Transition Guide opgesteld, die recent is aangevuld met 'best practices' en overgangstips. Het document ontbeert echter concrete praktijkverhalen, simpelweg doordat die er nog te weinig zijn.

AIC-voorzitter en NASA-cto John McManus benadrukt dat het belangrijk is dat alle betrokken organisaties dezelfde definities en terminologie hanteren. Het IPv6-document geeft mensen een algemene structuur en algemene set van termen, aldus McManus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-23T12:23:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.