ABN, Postbank en Rabo bieden samen Digitale Nota

Dit artikel delen:

Vandaag introduceren ABN AMRO, Postbank en Rabobank de Standaard Digitale Nota versie 1.0 - opnieuw een belangrijke stap richting efficiënter makkelijker afrekenen. De standaard maakt het bedrijven mogelijk al hun klanten die internet-bankieren digitaal nota's aan te bieden. De klanten kunnen dan via het hun vertrouwde internetbankieren de nota's bekijken en met een paar muisklikken betalen.

In juli 2005 hebben de banken het initiatief genomen voor de ontwikkeling van de nieuwe standaard. De banken hebben hiermee de manier vastgesteld waarop digitale nota's en facturen via internetbankieren uitgewisseld, gepresenteerd en betaald kunnen worden. Voor de uitwerking is gebruik gemaakt van het werk dat eerder was verricht door TPG Post en Rabobank. In januari 2006 lanceerden zij al de NotaBox waarmee bedrijven via TPG Post hun nota’s aan internetbankierende klanten van Rabobank kunnen aanleveren en laten betalen.

De eerste digitale nota's volgens de nieuwe standaard worden eind dit jaar aangeboden. Klanten van de Rabobank die nu al gebruikmaken van de NotaBox merken niets van deze wijziging. Andere banken zullen de lancering van de Digitale Nota op een zelf gekozen moment introduceren. ABN AMRO zal eind 2006 starten met deze dienst. Postbank introduceert de Digitale Nota in het voorjaar van 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-29T14:15:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.