Meer dan 95 procent van e-mail is junkmail

Dit artikel delen:

Beveiligingsbedrijf Return Patch stelt dat het grootste deel van de e-mail bestaat uit spam, foutmeldingen en virussen, aldus de website van de BBC.

Uit dezelfde analyse van Return Path blijkt dat 99 procent van de verzonden e-mails komt van een gehackte computer. Return Path komt tot deze schatting na het berekenen van een reputatiescore van twintig miljoen internetadressen. Deze reputatiescore wordt berekend aan de hand van een analyse van de e-mails verzonden van het adres, het aantal klachten over het internetadres of reacties van de gebruiker op klachten. Return Patch komt na analyse tot de conclusie dat maar 1 procent van de internetadressen betrouwbaar is.

Concurrent IronPort denkt dat ongeveer 80 procent van de verzonden e-mail afkomstig is van een onbetrouwbare computer. Het grootste deel (95 procent) van deze verzonden mail bestaat uit spam, foutmeldingen of virussen. Zij stellen dat 10 procent van de e-mail ‘echte’ mail is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gelukkig zijn er beter communicatie middelen beschikbaar.
Gebruik daarom alleen e-mail voor ad-hoc communicatie, waarbij gegevens en het formaat niet erg belangrijk zijn voor zender en ontvanger.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-01T12:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.