Ahold loopt drie .eu-domeinnamen mis

Dit artikel delen:

Ahold loopt door een aantal blunders de domeinnamen ahold.eu, gall.eu en etos.eu mis. Het bedrijf vergat bij de registratie het predikaat Koninklijke op het invulformulier te vermelden.

De Amsterdamse krant Het Parool schrijft dat Ahold op 18 januari een aanvraag indiende voor het domein Ahold.eu. Bedrijven moesten in deze periode aantonen dat de aangevraagde domeinnaam overeenkomt met hun merknaam. Ahold vergat het predikaat Koninklijke bij de registratie te vermelden en vulde Ahold N.V. op het formulier in. Officieel heet het bedrijf Koninklijke Ahold N.V.

Accountantsbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) wees hierop de aanvraag af. Bestuurder Michiel van den Bosch van Ahold zegt tegen het Parool dat hij vindt dat PwC hierbij nogal ruig te werk ging. Hij vindt dat het om een kleine formaliteit ging die niet in orde was.

Ahold heeft intern een onderzoek ingesteld naar de schuldvraag voor de misser. Het domein Ahold.eu wordt 3 oktober openbaar verkocht. Ahold zelf zal ook meedingen naar het domein, maar de kans is aanwezig dat het domein in handen komt van domeinkapers. Deze zullen het domein dan voor veel geld aan Ahold proberen te verkopen.

Etos.eu is nu eigendom van het Duitse it-bedrijf Etos. Gall.eu is nog vrij. Het Parool schrijft dat de aanvraag Ahold werd onthouden omdat het concern wel de merknaam Gall&Gall kon aantonen, maar niet Gall. Albert.eu is wel in handen van Ahold. De aanvraag voor ah.eu wordt nog door EurID bekeken. Ahold is wel de eerste in de lijst. Ook albertheijn.eu is van Ahold.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-16T11:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.