FTC mengt zich in twist Internet-neutraliteit

Dit artikel delen:

De Amerikaanse Handelscommissie richt een taakgroep op die moet onderzoeken of het gevaar bestaat dat breedband-aanbieders web-content van concurrenten trager of zelfs niet door zullen geven.

Aanbieders van web content zijn bang dat providers misbruik zullen maken van hun machtspositie door voor de snelle doorgifte van multimedia en video meer geld te vragen. Bovendien zouden providers op die manier hun eigen content goedkoper kunnen aanbieden. Om die reden zijn er momenteel in de V.S. een aantal wetsvoorstellen in behandeling die Internet-neutraliteit moeten garanderen. Dat betekent dat internet providers alle inhoud gelijk moeten behandelen, of dat nu tekst, multimedia of video is. Providers vrezen echter dat de toename in het internetverkeer het net verstopt.

De bevindingen van een speciale FTC (federal trade commission)-taakgroep moeten nu uitkomst bieden. Voorzitter Deborah Platt Majoras van de handelscommissie sprak zich eerder deze week uit tegen een neutraliteitswet. Ze zegt er vertrouwen in te hebben dat de normale marktwerking problemen voorkomt. Bovendien stelt ze dat de FTC in geen geval zou aarzelen om providers aan te pakken die misbruik maken van hun positie, of er nu wel of geen wetgeving voor Internet-neutraliteit komt. Amerikaanse consumentenbelangengroep zijn echter blij met de vorming van de speciale FTC-taakgroep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-24T11:20:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.