Tiscali haakt af vanwege toekomstplannen KPN

Dit artikel delen:

KPN heeft de Nederlandse tak van internetaanbieder Tiscali opgekocht voor 255 miljoen euro. Eerder al gooiden de providers Demon, Speedlinq en HCCnet de handdoek in de ring.

 Tiscali-directeur Tommaso Pompei meldt in een persbericht dat het concern de Nederlandse tak van de hand doet, omdat het in deze zeer concurrerende markt te weinig resultaat kon boeken. Pompei noemt Tiscali Nederland één van de best draaiende landenorganisaties binnen het bedrijf. Tiscali Nederland wist in het eerste halfjaar van 2006 een omzet te boeken van 52 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 23 miljoen euro. Het bedrijf bediende 276 duizend dsl-gebruikers en 126 duizend inbelklanten.

Tiscali had in Nederland een eigen netwerk en eigen dsl-apparatuur in 120 wijkcentrales. Eurofiber, de toeleverancier van dit Tiscali-netwerk, verwacht dat de langjarige overeenkomst met Tiscali Nederland door blijft lopen ondanks de aankoop door KPN. Eurofiber-directeur Joost Goderie zegt dat Tiscali overwogen heeft om ook Vdsl aan te gaan bieden, maar dit alleen wilde als het op dezelfde kostprijs uit zou komen als adsl. Dat is niet mogelijk omdat de vdsl-modems met hogere bandbreedtes vanuit straatkasten dichter bij de huizen en bedrijven moeten opereren.

Volgens Goderie zijn ook andere isp's zich op hun positie aan het beraden nu KPN versneld wil overstappen op vdsl. KPN verliest op dit moment tienduizenden klanten aan kabelmaatschappijen. Het wil de capaciteit van dsl zo snel mogelijk verhogen om zijn digitale televisiediensten uit te kunnen bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-19T06:58:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.