Tien individuen verantwoordelijk voor merendeel spam

Dit artikel delen:

Volgens antispam-organisatie Spamhaus zijn maar tien mensen verantwoordelijk voor het merendeel van de spamberichten in de wereld. De grootste spammer ter wereld is een Rus die zich Alex of Alexey noemt. Alex woont in de Oekraïne en hij werkt voor een Russische spam-groep genaamd Pavka/Artofit.

Nummer twee in de spammer-top 10 is Leo Kuvayev. Ook hij werkt voor Pavka/Artofit. Kuvayev is ondergedoken sinds een Amerikaanse rechter hem in oktober vorig jaar heeft veroordeeld tot het betalen van een boete van 37 miljoen dollar. Andere prominente spammers zijn Michael Lindsay van het bedrijf iMedia Networks en Jeffrey Peters.

Vier van de top 10 spammers zitten in Rusland, twee in de Verenigde Staten en de rest komt uit Israël, Hong Kong en Canada.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als we dit weten....Wat doen we er vanaf nu aan dan?? Ik wordt stapeldol van die rotzooi. Ik blokkeer en kaats terug, maar het helpt geen ene fl%^&*.
En spamfilters op de servers helpen dus ook niet!

Het wordt tijd dat we per verzonden e-mail iets gaan betalen.
Misschien dat dat het aantal spam zal reduceren

Je kunt wel een spam filter hebben, maar het werkt niet. Waarom betalen wij voor een niet werkend spamfilter, want, je moet het dagelijks zelf verwijderen.
Het is te gek voor woorden dat in hoofdzaak 10 individuen zo een invloed heben op het PC gebeuren.
Zal er pas werk van gemaakt worden, als de verkoop van de PC's achteruit loopt.??

Laat iemand hun e-mail adres achterhalen en publiceren. Dan kunnen we gezamenlijk een mail-bom organiseren om hen het leven zuur te maken.

Die 10 gasten worden schathemeltjerijk door de sufferds die zich iets laten aansmeren via spam. Zolang er mensen zijn die zich laten bedotten zal er een markt voor zijn en zal men spammen. Elke nieuwe generatie computeraars zal zich minder snel laten bedotten. Tot die tijd zal het voor de wise-men en -women helaas telkens Shift-Delete zijn...

Toch snap ik hem niet helemaal. 4 uit Rusland, 2 uit VS en Israël, Hong Kong en Canada. Ergens kom ik hier op negen uit? Vreemd of is er 1 die zich wel erg goed verborgen weet te houden?

BJ, lijkt me een goeie, maar gebruik dan geen werkelijke emailadressen. Ik denk dat ze daar juist een groot plezier mee doet;-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-15T08:05:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.