Bloggen passeert komend jaar populariteitspiek

Dit artikel delen:

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat het aantal bloggers in de eerste helft van volgend jaar een hoogtepunt zal bereiken. Daarna gaat de populariteit van bloggen afnemen.

Volgens Gartner zullen in de eerste zes maanden van volgend jaar ruim 100 miljoen mensen actief een blog bijhouden. Daarna zal dat aantal alleen maar afnemen.

Verklaring voor die afname? De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in het fenomeen bloggen zullen rond die tijd óf al aan het bloggen zijn, óf er alweer mee gestopt zijn. Het aantal stoppers zal derhalve groter zijn dan het aantal mensen dat met bloggen begint - en dus is deze internettoepassing eind volgend jaar over zijn hoogtepunt heen, beredeneert Gartner.

Het bureau becijferde ook dat er wereldwijd inmiddels al meer dan 200 miljoen mensen zijn die ooit een blog bijhielden maar er daarna mee gestopt zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zeg niet vaak "Zie je nou wel, ik had het wel gezegd", maar ik had het al wel gezegd. Alleen had ik de populariteitsdaling iets eerder verwacht.

Zijn er ook voorspellingen over de verhoudingen over bloggen door particulieren en bloggen door bedrijven? Ik denk namelijk dat het business bloggen nog lang geen doorbraak heeft gehad. Ik denk dat het aantal onzinnige blogs terugloopt, dus de oninteressante blogs van particulieren waarin ze vertellen hoe de vakantie is geweest en wat er vandaag op het boodschappenlijstje staat. Dat leest niemand langer dan 1 week en dus stoppen bloggers snel als de reacties uitblijven.

Business bloggen is artikelen schrijven over je kennis, iets waar iedereen naar op zoek is de hele dag door. Dit zal blijven toenemen.

Volgens Gartner neemt het gewone bloggen af terwijl het corporate bloggen juist een doorbaak gaat maken. Ik waag dat laatste overigens te betwijfelen. Zie http://mytestlab.blogspot.com/2006/12/2007-bloggen-uit-coporate-bloggen-in.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-18T08:56:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.