Managed hosting door True

Vijf Nederlandse ict-bedrijven in Red Herring 100

Vijf Nederlandse technologiebedrijven zijn geëindigd in de jaarlijks gepubliceerde toptechlijst Red Herring 100. Ierland is, in relatieve zin, het innovatiefste landen met zijn geprijsde technologieontwikkelingen.

Dat blijkt uit de lijst met winnaars van de Red Herring 100 die gisteren verscheen (.PDF-download). Twee weken geleden bleek dat 10 Nederlandse bedrijven genomineerd waren voor opname in de Red Herring 100. De helft daarvan is doorgedrongen tot de eindlijst. Red Herring kiest geen winnaar, maar publiceert enkel de toptechlijst.

De vijf Nederlandse winnaars zijn:

* eBuddy - webgebaseerd instant messenging
* Hyves - profielensite
* I-wood - banneradverteren op smartphones
* Joost (technische ontwikkeling in Leiden) - p2p televisie
* Polymer Vision - oprolbare beeldschermen

De winnaars mogen hun bedrijf volgende week presenteren tijdens de Red Herring Venture Market Europe, een besloten bijeenkomst in het Franse Cannes. Daar zijn onder meer investeerders, bedrijfsstrategen en gekende ondernemers aanwezig.

Wat nationale herkomst van de beprijsde bedrijven betreft, is Nederland een middenmoter. Honderd bedrijven eindigden in de Red Herring-lijst, afkomstig uit 16 landen. Dat is gemiddeld 6 bedrijven per land.

Enkel Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland huisvesten meer winnaars dan Nederland. In relatieve aantallen is Ierland de winnaar van de Red Herring 100.

Veertien van de 100 bedrijven hebben hun hoofdvestiging in Ierland, een land met 4 miljoen inwoners. Zwitserland, met zijn 7,5 miljoen inwoners, heeft 7 winnaars. Nederland, met 16 miljoen inwoners, huisvest 5 winnende toptechnologiebedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.