Managed hosting door True

Nederland scoort goed op ict-lijst EU

 

Ons land behoort tot de EU-lidstaten die het best presteren op het gebied van ict-toepassingen. Dit blijkt uit onderzoek van Europese Commissie, dat afgelopen vrijdag werd gepubliceerd.

Nederland gooit vooral hoge ogen als het gaat om de penetratiegraad van breedbandverbindingen. Ook zijn we de meest enthousiaste online gamers en muziekluisteraars. Als wordt gekeken naar het ict-niveau van de beroepsbevolking, staan we op de vierde plaats in Europa.

De Commissie kapittelt in het onderzoek de Nederlandse overheid omdat de implementatie van online overheidsdiensten nog achterblijft: slechts 55 procent van de diensten staat online. Wat dat betreft nemen we een bescheiden middenpositie in. De diensten die wel online staan, worden overigens wel goed benut door de Nederlandse burger. Over de invoering van DigiD is de Commissie wel te spreken.

Eerder in de week meldde ook het World Economic Forum (WEF) dat Nederland flink is gestegen op de wereldranglijst van technologische innovatie. Stonden we in 2005 nog op een twaalfde plek, in 2006 waren we zesde. Daarmee hebben we de Verenigde Staten net voorbijgestreefd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1928586). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×