Managed hosting door True

KPN koopt Tele2 België

Dit artikel delen:

Voor 95 miljoen euro breidt KPN zijn aanwezigheid in België substantieel uit. KPN neemt Tele2 België over en begint daarmee met vastenetactiviteiten bij de zuiderburen.

Tele2 maakt bekend zijn Belgische activiteiten te verkopen aan KPN. Het bedrijf verwacht een eenmalige meevaller van 5 à 10 miljoen euro in het volgende kwartaalverslag te melden.

KPN beschikt al over een eigen mobieletelefoonnetwerk in België via dochterbedrijf Base, en voegt daar nu ook vastenetklanten bij. Tele2 België beschikt niet over een eigen netwerk, maar koopt die capaciteit in bij het voormalig staatsbedrijf Belgacom. Alleen Belgacom en Telenet hebben eigen infrastructuren tot aan de Belgische voordeuren.

In een persverklaring schrijft KPN: "Met de overname kan KPN’s mobiele dochter BASE haar regionale distributiebereik in België uitbreiden. Tegelijkertijd kan ze een grotere omzetgroei realiseren door middel van cross-selling van pakketten. Doordat Tele2 veel klanten heeft in specifieke regio’s en omdat Tele2 diepgeworteld is in the B2B-markt, geeft deze transactie BASE de mogelijkheid haar aanwezigheid in België uit te breiden."

KPN krijgt er ruim 300.000 klanten bij. Hoe groot de overlap tussen het klantenbestand van Base en dat van Tele2 is, is niet bekend.

Tele2 België blijft in de aansturing onafhankelijk van Base.

Uit de cijfers over het tweede kwartaal van 2007 blijkt dat Tele2 België een omzet boekte van 34 miljoen euro, waarvan 20 miljoen op de consumentenmarkt. Tele2 bedient in totaal 323.000 klanten. Over heel 2006 boekte Tele2 België een omzet van 102 miljoen euro.

Tele2 meldde vorige week nog dat er meerdere gegadigden waren naast KPN. Wie dat waren, is niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.