Managed hosting door True

Meer koppelingen on- en offline Microsoftsoftware

Dit artikel delen:
Microsoft

Meer koppelingen tussen op de pc geïnstalleerde software en online diensten. Dat belooft Microsoft met vandaag te lanceren nieuwe diensten.

Vandaag lanceert Microsoft in Nederland - en een groot aantal andere landen - een pakket nieuwe Windows Live-diensten en software. Het gaat om een bètaversie. "We gaan steeds meer naar software waarbij je een deel op de pc installeert, en een ander deel online beschikbaar is", vertelt Derk Wagelaar, marketing director online services Microsoft. De lancering vandaag is een eerste stap. Het pakket online diensten van Microsoft is nog lang niet zo compleet als het dienstenpakket van Google.

Het gaat om updates van alle bestaande Live-diensten, waaronder Windows Live Messenger en om een aantal nieuwe diensten. De diensten zullen ook beter aan elkaar gekoppeld zijn en gezamenlijk te installeren, zegt Wagelaar.

Nergens ter wereld

Windows Live Photo Gallery is de enige nieuwe dienst die nog nergens ter wereld beschikbaar was. De dienst is een ‘doorontwikkeling' van Windows Photo Gallery, een fotodienst die onderdeel is van Windows Vista. De dienst (software) is nu ook beschikbaar voor gebruikers van Windows XP. Met de fotodienst kunnen gebruikers foto's en video's opslaan, bewerken en online publiceren. Er is een directe koppeling met Windows Live Spaces. Microsoft overweegt om ook zulke koppelingen te leggen met andere - niet-Microsoft- fotodiensten, zegt Wagelaar.

Een dienst die voor Nederland nieuw is, is Windows Live Mail, een opvolger van Outlook Express. Andere consumentendiensten die onderdeel zijn van het pakket zijn Windows Live Writer (bloggen) en One Care Family Safety.

Windows doet geen aankondigingen over online Office diensten. Op dat gebied concurreert Google met haar online kantoorsoftware (onder meer Google Docs en Spreadsheets) met Microsoft. "Daar doen we vandaag geen aankondigingen over", zegt Wagelaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.