Google wil videoadvertenties in zoekresultaten opnemen

Dit artikel delen:
Video

Google gaat experimenteren met het opnemen videoadvertenties tussen de gesponsorde zoekresultaten.

Nicolas Fox, die ‘business product manager for Ads Quality' is bij Google zei op de CitiGroup's Technology Summit in New York dat het bedrijf gaat experimenteren met het integreren van video- en beeldadvertenties binnen de gesponsorde zoekresultaten.

Fox: "We willen de gebruiker zo goed mogelijk van informatie voorzien. In veel gevallen kan dat via een tekstadvertentie. In veel gevallen ook niet. Dan kan het beter via een afbeelding of video, of nog iets anders. Er is echter een risico. We willen niet dat de gebruiker verblind raakt voor andere advertenties, doordat we hem confronteren met opzichtige, flitsende beelden."

Fox nuanceerde deze opmerking meteen door te benadrukken dat video absoluut toegevoegde waarde kan bieden aan adverteerders: "Denk aan een lokale slager. Een tekstadvertentie van tien woorden zal de gebruiker niet verleiden om op de link te klikken. De gebruiker heeft veel meer aan video waarin de slager zijn business uitlegt en al zijn verse vlees toont. En de adverteerder heeft er ook meer aan."

Google gaat niet overhaast te werk, uit angst gebruikers van zich te vervreemden. Fox: "Ga er maar van uit dat we extreem voorzichtig te werk gaan."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dat is leuk en aardig, maar dit gaat alleen maar bandbreedte kosten. Hoe denkt Google hiervoor een lowcost oplossing te vinden?
Flash moet je 2x op klikken om deze te gebruiken. (1x 'activatie' en 1x daadwerkelijk gebruik)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-10T10:44:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.