Managed hosting door True

Digitale nota's kunnen per jaar 89.285 bomen redden

Dit artikel delen:

Elk jaar worden er in Nederland zo'n 1 miljard papieren nota's verzonden. Als de helft daarvan vervangen zou worden door een digitale versie, zouden er elk jaar 89.285 bomen minder omgehakt hoeven worden om papier van te maken.

In Nederland worden jaarlijks 1miljard papaieren noto's verzonden. Een halvering van die papierstroom redt 89.285 bomen van de bijl. Dat stelt  Bluem, leverancier van weboplossingen voor digitaal betalingsverkeer en documentlogistiek. Reken maar mee: van een boom worden gemiddeld 14.000 A4'tjes geproduceerd en een nota bevat gemiddeld 2,5 A4'tje (inclusief envelop, berekend als 1 A4). Deze gegevens resulteren in de volgende berekening: 500.000.000 * 2,5 = 1.250.000.000 / 14.000 = 89.285 bomen

Sinds maart 2007 is het NotaOnline-systeem van Bluem al gekoppeld aan Rabobank Notabox en stuurt Bluem namens verzenders digitaal nota's naar klanten. Binnenkort zullen ook ruim twee miljoen ABN AMRO-internetbankierders hun nota's digitaal kunnen ontvangen. In het voorjaar van 2008 zijn klanten van de Postbank/ING aan de beurt. Bluem zal dan namens opdrachtgevers 90 procent van internetbankierend Nederland voorzien van digitale nota's.


Het aantal bedrijven dat nu al via NotaOnline digitale nota's aflevert in internetbankieren is beperkt. Opvallende grote partij is zorgverzekeraar CZ. Verder werken o.a. de gemeente Hulst, gemeente Hardenberg en woningbouwcorporatie Bergopwaarts digitaal. Het aantal organisaties dat deelneemt groeit wel. Binnenkort leveren bijvoorbeeld London Verzekeringen en gemeente Borne ook via NotaOnline hun nota's digitaal af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nu de belastingdienst nog. Het aantal overbodige papieren herinneringen zou naast bomen ook geld en tijd schelen.

Laat ze het dan nu wel 'gratis' (in ieder geval niet duurder) houden, in tegenstelling tot die actie van de KPN een paar jaar geleden!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-21T10:06:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.