Managed hosting door True

PostPath richt pijlen op Exchange

Dit artikel delen:

PostPath wil marktaandeel afsnoepen van Microsoft Exchange Server. De inzet: een op Linux gebaseerde e-mail en uitwisselingserver die compatibel is met Outlook, Exchange-omgevingen en Active Directory. De aanval wordt als eerste ingezet in Europa.

Het Amerikaanse bedrijf PostPath (voorheen Apptran) houdt zich bezig met het ontwikkelen van een drop-in alternatief voor Microsoft Exchange Server. PostPath combineert compatibiliteit met Microsoft Exchange met open source technologie, zoals Linux en AJAX webclient access. Volgens onderzoek van The Radicati Group bedraagt de wereldwijde omzet van ‘corporate messaging software' in 2007 zo'n 2,7 miljard dollar en ligt het aandeel van Exchange op 1,55 miljard dollar.

Duncan Greatwood, chief executive officer van PostPath, ziet Europa als ‘de aangewezen plek' voor de lancering van het PostPath-offensief. "In de zakelijke softwaremarkt voor het delen van e-mail, taken, agenda's en contactpersonen gaan forse bedragen om. Wij mikken met PostPath op een omzet van een paar honderd miljoen euro op termijn. In Europa is de acceptatie van op Linux gebaseerde technologie veruit het grootst. We verwachten een snelle groei en willen kantoren openen in de Benelux en andere belangrijke Europese landen. We zijn nu druk bezig om een Europees netwerk van resellers op te bouwen."

Lees ook het artikel 'Postpath opent aanval op Exchange'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi, maar daar is Postpath wat laat mee. Inmiddels hebben wij (en vele andere partijen Europese partijen inclusief Capgemini) allang voor het Nederlandse Zarafa (www.zarafa.nl) gekozen. Daarnaast ontbreken nogal wat cruciale features bij Postpath. Ook vraag ik me af of ze, net als Zarafa, op wekelijkse basis vele implementaties van honderden tot duizenden gebruikers hebben. Als voormalig partner van Kerio hebben we gezien dat schaalbaarheid in Outlook compatibele mailsoftware voor grotere omgevingen jaren kan kosten. Dat heeft te maken met het protocol van MS. Desalniettemin dank voor de update. Het maillandschap gaat veranderen de komende jaren.

Omdat ik het allemaal eens wilde bekijken wilde ik een versie downloaden. Daarvoor moet een contactformulier worden ingevuld en krijgt men vervolgens een download-URL via mail toegestuurd.
Dan blijkt het ook voor de 12 user versie om een 30 dagen evaluatieversie te gaan.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.