Managed hosting door True

Tussenbank PayDutch wint Broos van Erp innovatieprijs

Dit artikel delen:

PayDutch, bemiddelaar tussen kopers en verkopers op internet heeft de Broos van Erp-prijs 2007 gewonnen, een belangrijke ict en e-business aanmoedigingsprijs van het ministerie van Economische Zaken.

PayDutch kreeg tijdens het Nationaal ICT Event in Utrecht de Broos van Erp prijs 2007 uitgereikt. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die in het afgelopen jaar op de meest innovatieve en effectieve wijze gebruik heeft gemaakt van een ict-, e-business-, of internettoepassing. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden. 

'Tussenbank'

'PayDutch is een ‘tussenbank' tussen kopers en verkopers op internet. Een koper op internet maakt geld over naar PayDutch. Het geld wordt pas overgemaakt naar de verkoper als de koper het product heeft ontvangen. Het juryrapport: "Zowel koper als verkoper hebben door het inschakelen van de 'tussenbank' de zekerheid dat pas wordt betaald als er geleverd wordt en dat er pas wordt geleverd als er is betaald." Zonder verplichte account wordt via sms aan beide partijen een voor de transactie unieke toegangscode verzonden. Daarmee kan in een beveiligde omgeving worden betaald met iDEAL, creditcard of onlinemachtiging aan de ‘tussenbank'.
Andere genomineerden waren: 1Uptoys, leverancier van elektronisch bestuurbaar speelgoed en  Kyos ontwikkelaar en leverancier van TeleMedicine-diensten die de gezondheidszorg efficiënter moeten maken.

Innovation Award

De Software Improvement Group (SIG) won de Innovator Award 2007. De Innovator Award 2007, uitgegeven door PricewaterhouseCoopers is een prijs voor een onderneming die minimaal vier jaar bestaat en die zich bezighoudt met een innovatieve ict- of internettoepassing. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 10.000 euro. SIG levert tools onder de naam Generic Language Technology (GLT). Met GLT is het mogelijk om efficiënt grote software portfolio's te analyseren. SIG begon in 2000 als een spin-off organisatie van het Centrum voor Wiskunde en Informatica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit werd reeds eind negentiger jaren met enige mate van succes in praktijk gebracht door www.wowtr.com/eaccount/. Eaccount is nu 'under construction' nadat wowtr.com was opgegaan in uni-versum.nl, waarvan nog geen verdere mededelingen kunnen worden gedaan dan dat er meer producten on shelf liggen. Eaccount werkt alleen iets simpeler.
Met vr.gr.,
Wouter Alexander (ceo UNI-VERSUM.nl/WOWTR Technologies)

op http://www.uni-versum.nl/ zijn inderdaad geen verdere mededelingen te vinden, wel veel info over zwarte gaten

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-24T13:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.