Managed hosting door True

Geen kerstfeest voor Ordina-personeel

Dit artikel delen:

Ordina stelt kosten uit om de financiële doelen voor 2007 te halen. Dat zou blijken uit een intern memo dat is verstuurd aan Ordina-personeel. Bestuursvoorzitter Ronald Kasteel ontkent dat zijn bedrijf zich in zwaar weer bevindt.

In een poging om de financiële doelstellingen van 2007 te halen, schuift Ordina een aantal kostenposten naar voren. Dat blijkt uit een interne memo dat in handen is gekomen van BNR nieuwsradio. Volgens de nieuwszender moet Ordina alle zeilen bijzetten om een winstwaarschuwing te voorkomen.

In het interne bericht zou bestuursvoorzitter Ronald Kasteel zijn personeel duidelijk maken dat: ‘Er Ordina-brede maatregelen nodig zijn om de beoogde targets te halen.' Maatregelen die worden genoemd zijn volgens BNR: het voeren van beoordelingsgesprekken buiten werktijd, zodat ze niet ten koste gaan van de declarabele uren. Opleidingen voor medewerkers die zonder kosten kunnen worden afgezegd, gaan niet door. Kasteel zegt tegen BNR dat Ordina geen moeite heeft om de doelstellingen te halen en dat het memo slechts bedoeld is om ‘de teugels aan te halen.'

In Het Financieele Dagblad (FD) zegt Kasteel: "Zoiets verstuur ik ieder najaar. We zijn van mening dat we eerder naar buiten gebrachte verwachtingen kunnen waarmaken." Aan de lijst van maatregelen om kosten uit te stellen voegt het FD het afblazen van het jaarlijkse kerstfeest toe.

Geen kerstfeest

In plaats van een kerstfeest organiseert Ordina in januari 2008 een nieuwjaarsfeest, weet het FD. ook worden sinterklaasgeschenken in januari gefactureerd, is een grote strategiesessie naar begin 2008 verplaatst en is er een verbod afgekondigd op 'out of pocket'-kosten. Volgens de krant staat er in het memo dat er ‘maximaal' moet worden gestuurd op verbetering van de productiviteit.

Ordina heeft via een officieel bericht laten weten dat aan de financiële verwachtingen voor 2007 zal worden voldaan. Dat wil zeggen een verwachte omzet van 660 miljoen euro en een bedrijfsresultaat tussen de 61 en 64 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Kasteel heeft inmiddels persoonlijk gereageerd op de berichten over financieel zwaar weer en noodmaatregelen zoals het stopzetten van het kerstfeest. Lees: Ronald kasteel: Ordina viert wel kerstfeest. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een onzin ... zulke memo's zien we wel vaker. Wat een paniekzaaierij.

> In plaats van een kerstfeest organiseert Ordina in januari 2008 een
> nieuwjaarsfeest, weet het FD. ook worden sinterklaasgeschenken in januari
> gefactureerd, is een grote strategiesessie die naar begin 2008 verplaatst

Dat is geen kosten besparen... dat is jezelf voor de gek houden.

Waarschijnlijk verslechterd dit het resultaat over 2008, gezien deze publiciteit in een goede markt niet voor nieuw personeel zal zorgen ('geen kerstfeest', 'opleidingen welke zonder kosten kunnen opgezegd worden, worden opgezegd'). Een bedrijf wat met ontwikkeling duidelijk naar voren komt. Ben benieuwd naar de reactie tegenover Computable, natuurlijk, dat nog even afwachten

Kan iemand (wellicht de Meer Nieuws redactie) mij vertellen om welk intern memo het gaat? Ik heb niets ontvangen, afscheidsrecepties en bedrijfsfeestjes gaan gewoon door, dus ik ben benieuwd wat er aan de hand is....

.. ons Ordina feest in december gaat ook gewoon door... Lekkere kop Computable. Sorry maar ik heb het nog steeds prima naar mijn zin bij Ordina.

Vacatures bij Ordina

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.