Steve Ballmer is niet bang voor Google

Dit artikel delen:

Microsofts ceo Steve Ballmer maakt zich geen zorgen over de bedreiging die Google vormt voor de activiteiten van zijn bedrijf. Volgens hem zijn Googles plannen alleen maar "woorden op papier" en spreken daden luider dan woorden.

Steve Ballmer, de ceo van softwaregigant Microsoft, heeft geen hoge dunk van Googles webdiensten en het kortgeleden gepresenteerde mobiele platform. Dat schrijft het Australische Computerworld. Ballmer is op dit moment in Tokio voor de lancering van een aantal nieuwe Windows Live-diensten.

Volgens Ballmer loopt Google met zijn webdiensten niet voor op Microsoft. Google doet het alleen beter met zijn zoekdienst. De Amerikaan vindt Microsofts Windows Live-diensten beter dan vergelijkbare diensten van Google.

Bovendien is de ceo uit Redmond niet onder de indruk van de online plannen van Google. Volgens hem zijn die alleen maar "woorden op papier" en spreken daden luider dan woorden.

Ondanks dat het nog wel even duurt voordat hij er geld aan verdient, is Ballmer nog steeds bereid om veel geld te steken in Microsofts online business.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nee, hoor, Ballmer is niet bang voor Google. Maar hij gooit wel medewerkers die ontslag nemen om naar Google te gaan stoelen naar hun hoofd. En elke dienst die Google aanbiedt heeft MS binnen de kortste keren ook. Nee hoor Steve, wij geloven je wel.

Dit heeft een erg hoog 'wij van WC Eend adviseren WC Eend gehalte'. Natuurlijk zijn de diensten van MS volgens Ballmer beter dan die van Google. De vraag is alleen of gebruikers dat ook zo ervaren. Gezien de reacties op bijvoorbeeld de Live Search software die beschikbaar is gekomen is dat niet bij iedereen het geval.

Voor wat betreft de uitspraak over "woorden op papier" denk ik dat juist MS hier z'n mond moet houden. Vista zou oorspronkelijk in 2003 uitkomen met veel meer features dan in de huidge release. Nu is een OS wel iets anders dan een enkele dienst op het Web, maar het toont wel aan dat bepaalde divisies van MS op z'n zachtst gezegd veel moeite hebben met het opstellen van een realistische planning.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-08T16:00:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.