Vier Nederlandse bedrijven in Red Herring Top 100

Dit artikel delen:

eBuddy, Joost, OTB en BackupAgent zijn doorgedrongen tot de prestigieuze Red Herring Global 100-lijst. De bedrijven onderscheiden zich internationaal met hun aanhoudende innovativiteit.

Op 3 december vindt de uitreiking van de Top 100 Global Award Winners plaats in Seattle, maar een nominatie is voor veel van de 100 genomineerden al een prijs op zich. Het zakelijk georiënteerde technologieblad Red Herring reikt ieder jaar mondiale en Europese prijzen uit aan de innovatiefste bedrijven in de it- en internetsector.

Nederland staat met slechts vier vooruitstrevende bedrijven op de toplijst. Toen in maart 2007 de Europese Top 100 verscheen, ontvingen nog tien Nederlandse ondernemingen een nominatie.

Europa is sterk vertegenwoordigt op de Red Herring-lijst. Vijfenveertig bedrijven van de 100 komen uit Europa. Daartoe rekent de uitgever echter ook bedrijven uit Israël en Rusland.

OTB Group uit Eindhoven fabriceert productie-apparatuur voor de fabrikanten van beeldschermen, zonne-energiebedrijven en andere machinerie. Joost.com ontwikkelde software om via p2p-technologie wereldwijd televisie uit te zenden. BackupAgent maakt backupsoftware voor bedrijven en eBuddy is een platformonafhankelijk chatsysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-15T10:49:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.