Steun voor breedbandproject in grensregio

Dit artikel delen:

Provincies, gemeenten en steden in de Nederlands-Duitse grensregio steunen gezamenlijk de aanleg van een grensoverschrijdende breedbandinfrastructuur en de ontwikkeling van breedbanddiensten. Dat is de uitkomst van interregionale bijeenkomsten onder de noemer 'Masterplan Breedband 3N'.

In het Masterplan Breedband 3N wordt een breedbandstrategie opgesteld voor de Nederlands-Duitse grensregio. Om dit te bereiken heeft de projectorganisatie (FTK Dortmund, NDIX bv en het Telematica Instituut) in het afgelopen jaar een inventarisatie gemaakt van bestaande breedbandprojecten. Daarnaast zijn meer dan honderd gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van diverse toepassingsgebieden. Er is gesproken over concrete breedbandprojecten in de toepassingsgebieden onderwijs, overheid, gezondheidszorg, hulpdienstmanagement, logistiek en infrastructuur.

Ongeveer vijftig vertegenwoordigers van de deelnemende regio's troffen elkaar in de Duitse grensgemeente Kleve om over de resultaten van het project 'Masterplan Breedband 3N' te discussiëren. Onder de aanwezigen waren afgevaardigden van de provincies Overijssel en Gelderland, de Staatskanselarij Nordrhein-Westfalen, en het Europabureau van de Duitse deelstaat Niedersachsen.

Masterplan

Op basis van de bijeenkomsten is het concept voor een gemeenschappelijk Masterplan Breedband 3N ontwikkeld. Het Masterplan ondersteunt de uitbreiding en ontwikkeling van breedbandinfrastructuur en -toepassingen in diverse regio's en sectoren. Daarnaast stimuleert het plan de uitwisseling van kennis en ervaringen met de opbouw en het gebruik van breedbandtechnologieën. Binnen het majeure project worden innovatieve breedbanddiensten in de voorgenoemde toepassingsgebieden ontwikkeld, begeleid en ondersteund door de aanleg van een grensoverschrijdende breedbandinfrastructuur. Er wordt gewerkt aan concrete voorstellen. Tijdens de komende maanden zal het voorstel voor het majeure project verder worden uitgewerkt. Begin 2008 wordt de presentatie van de eerste initiatieven verwacht. Dan is er ook meer bekend over de financiering van het project.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-13T11:42:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.