Managed hosting door True

AOL stopt met ontwikkeling van Netscape

Dit artikel delen:
Netscape

AOL ondersteunt tot februari 2008 Netscape Navigator. Daarna wordt de ontwikkeling van de browser gestopt. AOL raadt gebruikers aan over te stappen op Firefox.

AOL stopt met de ontwikkeling van Netscape. Het bedrijf laat op een blog weten de stekker uit het project te trekken. "Binnen AOL is er hard aan gewerkt om Netscape te laten herleven, maar al deze pogingen hebben er niet in geresulteerd dat Netscape marktaandeel van Microsoft Internet Explorer heeft afgesnoept", schrijft Tom Drapeau in de blog.

Vanaf februari 2008 biedt AOL geen ondersteuning meer voor de browser. Drapeau raadt gebruikers aan over te stappen naar de browser van Mozilla, Firefox. Gebruikers kunnen door een plugin Firefox de look-en-feel van Netscape geven.

Niet blij

Gebruikers zijn niet blij met de beslissing. "Het is het einde van een tijdperk", schrijft Charlie. Amanda: "Betekent dit dat Netscape Navigator zinkt zoals de Titanic. Ik kan het niet geloven."

AOL kocht in 1999 Netscape en ontwikkelde de browser verder. Het bedrijf wil zich nu positioneren als een bedrijf dat advertenties verkoopt bij webdiensten. De ontwikkeling van een goede browser kost dan teveel tijd en geld.

De eerste versie van Netscape Navigator verscheen in 1994. De browser had op het hoogtepunt een marktaandeel van 90 procent. Vanaf 1995 leverde Microsoft standaard Internet Explorer mee, waardoor het marktaandeel van Netscape snel kleiner werd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom niet de open source gemeenschap in gooien. Kunnen liefhebbers deze dino in ere houden. tis een bericht met een zwart randje.

Microsoft zal wel hard in z'n vuistje lachen ..., een treurige ontwikkeling.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.