Managed hosting door True

Zoekmachine Wikia Search gelanceerd

Dit artikel delen:

De langverwachte 'Wikipedia-variant' op Google, Wikia Search, is op 7 januari gelanceerd. De zoekmachine van Wikipedia-oprichter Jimmy Wales is nog een alfaversie. De site is dus nog niet af en dat is te merken aan de zoekresultaten.

Het stokpaardje van Wikia Search is de open structuur. In tegenstelling tot traditionele zoekmachines worden de resultaten bij Wikia gerangschikt en deels gecreëerd door de bezoekers. Dat creëren kunnen ze doen door het schrijven van mini-artikelen bij zoektermen. Deze artikelen verschijnen bovenaan de zoekresultaten en geven meteen beknopte informatie over het onderwerp, zoals foto's, synoniemen of doorverwijzingen. Helaas is bij veel zoekopdrachten op dit moment nog geen sprake van zo'n mini-artikel.

Een kleine test van de site laat zien dat Wikia Search nog een lange weg te gaan heeft. Zelfs de zoekterm "George Bush" heeft nog geen mini-artikel. De zoekterm "Computable" levert 1225 hits, terwijl Google er meer dan twee miljoen levert. Een zoektocht naar actueel nieuws ("Charles Taylor") levert bij Google actuele krantenberichten, maar bij Wikia slechts algemene bronnen.

De makers melden dan ook dat ze zich ervan bewust zijn dat de zoekresultaten op dit moment nog van lage kwaliteit zijn. Het zoeksysteem werkt op basis van feedback van gebruikers en daar is op dit moment nog weinig sprake van. Wikia vraagt dan ook haar bezoekers de site te bookmarken en nog vaak terug te komen, totdat de resultaten op niveau zijn.
http://alpha.search.wikia.com/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

http://www.wikia.nl is nog niets te zien?

Het helpt niet echt dat je alleen homepages kan toevoegen aan de zoekresultaten. Ik wilde mijn site toevoegen bij verschillende zoekwoorden en dan direct doorverwijzen naar de meest relevante pagina, maar dit werkt dus niet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.