Managed hosting door True

Microsoft koopt Noors zoekmachinebedrijf

Dit artikel delen:

Volgens experts is Fast Search al jaren kwalitatief beter dan Google. Binnenkort komt Fast in handen van Microsoft. Het softwarebedrijf bracht vanochtend een bod van 840 miljoen euro uit op de Noorse onderneming.

Microsoft heeft een bod van 840 miljoen euro op het Noorse Fast Search uitgebracht. Fast Search is maker van de metazoekmachine Alltheweb.com.

Klanten van het bedrijf zijn Elsevier, Reed Business, de Washington Post en Unicef. Ook Surfnet was gebruiker van Fast-technologie, tot het bedrijf overstapte op Google.

Aandeelhouders in Fast Group ontvangen een premie van 42 procent op hun aandelen Fast als Microsoft de overname volgend kwartaal afrondt. Met de overname verstevigt Microsoft zijn positie op de bedrijvenmarkt, aldus het bedrijf in een vanochtend uitgegeven verklaring.

Tot Fasts concurrenten behoren ook Endeca (systeem achter Zomoto) en Autonomy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

http://www.fastsearch.com

Ze zullen wel ergens goed in zijn (adverteren misschien) maar het is het zwakste excuus voor een search engine wat ik ooit tegen kwam op het web.

Wel eens gehoord van Newton?
Voor de niet natuurkundigen: Isaac Newton was een van de grootste natuurkundigen uit de geschiedenis. Naar hem is de eenheid van kracht vernoemd. (maar Google-gebruikers hadden dat al lang gevonden natuurlijk)

Wel eens gehoord van World of Warcraft?
Voor de niet-gamers: WoW is een van de grootste en bekendste MMORPG's op het web. (Maar dat wisten de Google-gebruikers natuurlijk al lang)

Wat heel erg jammer is voor de gebruikers van Fastsearch, die kent good old Isaac en WoW en nog een hele hoop andere doodnormale zaken niet eens.

:)
en jij hebt hoe gezocht met Fast?
heb je je zoekwoorden ingevoerd in het veld: 'What would you like to know about FAST?'. Dan vind je inderdaad verrekte weinig over Newton.

Ik heb sterk het idee dat het een geen zoekmachine op het web is, maar voor commerciele klanten.

Misschien moet je eens hier kijken: http://www.alltheweb.com, dat is de zoekmachine.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-08T13:57:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.