Managed hosting door True

Lotus presenteert aanvalsplan voor MKB

Dit artikel delen:

IBM lanceert 'Lotus Foundations', een reeks software servers gericht op kleine en middelgrote organisaties. Daarnaast kondigde general manager Lotussoftware Mike Rhodin maandag op de Lotusphere-conferentie 'Bluehouse' aan, dat als doel heeft midden- en kleinbedrijven via software as a service te laten samenwerken via een extranet.

General manager Lotussoftware Mike Rhodin presenteerde maandag op de Lotusphere-conferentie in Orlando een aanvalsplan om het MKB te overtuigen over te stappen op de Lotusproducten. De Notes-client en Domino-server worden nu vooral binnen grote organisaties gebruikt. Rhodin: "Kleine en middelgrote organisaties vormen voor IBM een belangrijke mogelijkheid tot groei."

Aanvalsplan

IBM's aanvalsplan bestaat aan de ene kant uit 'Bluehouse', een project waarmee midden- en kleinbedrijven via software as a service veilig kunnen samenwerken via een extranet. Daarnaast lanceert IBM een reeks software servers voor het MKB onder de naam Lotus Foundations. Deze appliances zullen naar verwachting in de tweede helft van 2008 op de markt komen.

Nitix

IBM zal de technologie van Net Integration Technologies integreren in Lotus Foundations. IBM kondigde een week geleden de overname aan van deze leverancier van netwerkinfrastructuur voor kleine bedrijven. Net Integration Technologies is de maker van Nitix, een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat zelfreparerend is.

Symphony

Volgens Rhodin vereist de server software die op de Lotus Foundations-blades voorgeïnstalleerd zal zijn weinig tot geen technische kennis. De eerste reeks Foundations servers zal voorzien zijn van het Domino mail en samenwerkingsplatform, bestandsbeheer, directory services, een firewall, back-up en recovery en Symphony, de OpenOffice-variant van Lotus. Systeemintegratoren en softwareleveranciers kunnen hieraan naar keuze zelf producten toevoegen.

Beta van Bluehouse

Binnen het Bluehouse-project wil IBM software as a service leveren waarmee bedrijven kunnen samenwerken door contacten, bestanden en projectactiviteiten te delen. Ook kunnen ze chatten en via het web vergaderen. ‘Bluehouse' is beschikbaar als bèta. Later dit jaar moet de definitieve versie verschijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.