Managed hosting door True

Studenten aan de slag met nieuwste technologie

Dit artikel delen:

Hogeschool Utrecht, Evident Interactive en Microsoft Nederland zijn gestart met het internetlaboratorium 'ULab' in Utrecht. Het doel van ULab is om studenten vernieuwende internettoepassingen te laten ontwikkelen voor concrete praktijkcases.

Een team van vier studenten van de faculteit Natuur en Techniek van Hogeschool Utrecht krijgt de uitdaging om voor enkele klanten van internetbureau Evident Interactive concrete innovatieve internettoepassingen te ontwikkelen. Het interbureau heeft met Hogeschool Utrecht en Microsoft het internetlaboratorium 'ULab' opgericht. Het eerste project van de vijf maanden durende pilot is het bedenken en bouwen van een toepassing waarbij informatie op een krachtige en visuele manier wordt gepresenteerd op online plattegronden. De studenten worden bijgestaan door docenten van Hogeschool Utrecht en specialisten van Evident en Microsoft.

Reis naar hoofdkantoor Microsoft

De beste twee studenten krijgen een reis aangeboden naar het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond in de Verenigde Staten. Bij gebleken succes wordt het aantal deelnemers aan ULab ieder half jaar uitgebreid. Ook worden dan studenten uit andere disciplines aan het ULab-team toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er dreigt hier een risico van eenzijdigheid in het onderzoek. Door de expliciete keuze van Microsoft wordt voorbijgegaan aan eventueel alternatieve technologieen en leveranciers. Hierbij kunnen we denken aan andere os'en (Linux, Unix, Mac os, Mainframe-os'en e.d.) maar ook andere leveranciers (IBM, HP, Apple, RedHad, Oracle). Wat is de waarde van een onderzoek (al dan niet wetenschappelijk) als het onderzoek van het begin af aan met de oogkleppen op werkt?

Beetje eenzijdige reactie: andere leveranciers kunnen toch evenzo hun technologie ter beschikking stellen voor onderzoek, en bovendien wordt technologie uitgeprobeerd en kan ook de conclusie zijn dat het niet werkt. Studenten zijn toch echt wel in staat om onzin van zinvolle zaken te onderscheiden.
De oogkleppen lijken meer bij jezelf te zitten dan bij anderen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-05T11:12:00.000Z Niels Lipmann
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.