Managed hosting door True

Onderzoek NMA naar prijsbeïnvloeding webwinkels

Dit artikel delen:

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA wil onderzoek doen naar mogelijke prijsbeïnvloeding van leveranciers bij webwinkels. Dat heeft de organisatie zondag De Telegraaf laten weten.

Zeker vijftig winkels spraken in januari van van dwang om adviesprijzen te hanteren, onder meer in de wit- en bruingoedsector, maar ook bij andere internetwinkels. VARA's Kassa besteedde daar vorige maand uitgebreid aandacht aan.

De leveranciers hanteren vaak andere inkoopcondities voor webwinkels dan voor gewone winkels, met als argument dat de fabrikanten consumenten die online bestellen intensiever moeten helpen. Inkopen via de tussenhandel biedt vaak ook geen soelaas. Als leveranciers in de gaten krijgen dat ze goedkoop leveren aan webwinkels, worden de kortingen ingetrokken, zo beweren enkele fabrikanten.

In De Telegraaf heeft de NMA laten weten dat de organisatie weinig kan met een tiental anonieme tips dat is binnengekomen en men dus klokkenluiders zoekt. Naar aanleiding van nieuwe tips zal het NMA een besluit nemen over nader onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.