Disc Emd distribueert elektronisch software

Dit artikel delen:

De Nederlandse softwaredistributeur Disc Emd uit Heemstede zegt met zijn nieuwe portal http://www.esdnow.com de eerste veilige softwaremarktplaats in de Benelux te hebben ontwikkeld.

Softwarefabrikanten- en distributeurs kunnen er programma's elektronisch aanbieden (van zakelijke applicaties tot games) en het midden- en kleinbedrijf kan met een druk op de knop desgewenst meerdere licenties kopen. Ook eindgebruikers kunnen in principe bij Esdnow terecht.
 
"Software kun je nu weliswaar ook online kopen bij enkele bedrijven, maar vaak gaat het daarbij om een licentie", zegt directeur Suat Tuzgöl. "Wil je meerdere licenties, dan moet je eerst een aanvraag indienen, het bedrag vooruit betalen en wachten op licentienummers. Daar gaan al gauw enkele dagen overheen." Disc heeft al sinds 1994 ervaring met de elektronische distributie van onderzoekssoftware voor universiteiten en onderzoeksinstanties.
 
Disc Emd moet volgens Tuzgöl daarentegen zoiets worden als Digital River in de Verenigde Staten, een van de grootste marktplaatsen voor software. "In Europa is dit nog steeds een onontgonnen gebied", aldus Tuzgöl. "In Duitsland heb je een paar elektronische distributeurs en Digital River mikt vooral op Engeland. De Benelux, Frankrijk en Zuid Europa worden tot nu toe volledig genegeerd."
 
Softwareleveranciers in Europa zijn ook vaak nog wat huiverig om hun producten aan te bieden via buitenlandse websites, weet Tuzgöl. Ook eindgebruikers staan gereserveerd tegenover online aankopen van software omdat de websites bij problemen vaak moeilijk of helemaal niet te bereiken zijn. Meestal kan er ook niet in euro's of op krediet worden afgerekend of wordt ten onrechte btw in rekening gebracht. "Al dat soort problemen proberen we te voorkomen."
 
Esdnow.com maakt gebruik van het softwaredistributieplatform Privilege van Aladdin. De software wordt beschermd door een encryptietechniek waardoor de programma's na het verstrijken van de evaluatie- en/of licentieperiode niet meer te gebruiken zijn. Ook kunnen demo's worden uitgeprobeerd. Meer dan 15.000 servers in zeventig landen over de hele wereld leveren de digitale goederen bij de gebruiker. Nu nog in Europa, straks ook in Azië en de Verenigde Staten, zo verzekert Tuzgöl.
 
Wel moeten nog enkele grote softwarefabrikanten, zoals Adobe, Symantec en Microsoft, worden gecontracteerd. Tuzgöl: "Microsoft praat al sinds 1998 over elektronische softwaredistributie, maar hun software is nog altijd niet elektronisch beschikbaar."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.