Aanwas Nederlandse internetgebruikers stagneert

Dit artikel delen:

Circa 59 procent van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder zit op internet. De afgelopen zes maanden is het aantal internetgebruikers met slechts een procent gegroeid. Daarmee stagneert de groei.

Het aantal breedband-gebruikers neemt wel flink toe. Circa 54 procent (3,8 miljoen Nederlanders, tegen 2,3 miljoen vorig jaar) heeft thuis een breedbandverbinding. Dat blijkt uit onderzoek van het Belgische Insites naar de Nederlandse internetpopulatie.
 
Circa 59 procent van de Nederlanders surft minstens één keer per maand op het internet. Dat zijn zeven miljoen Nederlanders. Zes maanden geleden bedroeg dit cijfer al 58 procent, terwijl in december 2002 de Nederlandse internetpenetratie nog 50 procent bedroeg. Sinds november 2003 is er eigenlijk geen groei meer in het aantal Nederlandse internet-gebruikers.
 
"Nederland was lang één van de voorlopers op vlak van internetpenetratie in Europa. Vandaag heeft het nog steeds een belangrijke voorsprong in vergelijking met meer zuidelijk gelegen landen, maar de kloof verkleint. Een belangrijke rem op de Nederlandse aanwas van internetgebruikers is de trage groei van breedband geweest. Uit vorige studies bleek dat Nederland een vrij grote groep ontevreden surfers telt, en dit zie je niet in landen waar breedband sneller verspreid is", zegt onderzoeker Steven Van Belleghem van Insites Consulting.
 
De Nederlandse internetproviders staan volgens het bureau voor een grote uitdaging: niet-surfende Nederlanders overtuigen dat ze wel het internet op moeten gaan. Het grootste groeipotentieel zou te realiseren moeten zijn bij mensen die wel thuis over een pc beschikken (77 procent van de Nederlanders), maar daar nog geen internetaansluiting hebben. Uit de studie blijkt namelijk dat in Nederland slechts twee op de drie computers thuis over een internetaansluiting beschikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.