Meer internetverkeer tijdens EK dan bij WK

Dit artikel delen:

Twee jaar geleden was tijdens het Wereldkampioenschap voetbal een duidelijke daling te zien van het internetverkeer. Dat is nu wel anders. Nu is tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal een duidelijke stijging te zien van het internetverkeer.

Het Europees kampioenschap voetbal zorgt voor een stijging van het internetverkeer. Dat is een opvallende verandering met twee jaar gelede, toen het wereldkampioenschap voetbal plaatsvond. Toen was er juist een daling in het internetverkeer tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal.

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van 's werelds grootste knooppunten voor internetverkeer, ziet een stijging in het internetverkeer tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. "Op de tijden dat het Nederlandse elftal moet voetballen, zijn er kleine piekjes te zien in het grote geheel", zegt woordvoerder Cara Mascini van de AMS-IX. Ze denkt dat dit komt omdat er, in tegenstelling tot twee jaar geleden, veel meer voetbal gekeken wordt via het internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Niet zo verwonderlijk, steeds meer tv-beelden gaan over tcp/ip sinds de komst van triple-play, digitale tv etc.

triple-play, digitale tv gaan over de netwerken van de isp's zelf en niet over de AMS-IX.
Je moet het eerder zoeken bij de live streams die tegenwoordig wel goed te zien zijn. Bij het afgelopen WK moest je behoorlijk je best doen om een livestream te kunnen zien.
Heb er dit jaar welkom gebruik van gemaakt tijdens een migratieweekend waarbij we geen TV hadden , maar wel internet :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-20T16:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.