Ministerie van EZ stimuleert overgang naar IPv6

Prinsjesdag 2008

Dit artikel delen:
IPv6 (4x3)

Het ministerie van Economische Zaken gaat instellingen stimuleren over te stappen naar het nieuwe internetprotocol versie 6 (IPv6). Zij denkt dat er in 2010 geen ipv4-adressen meer zullen zijn.

Het ministerie van Economische Zaken gaat de overstap naar nieuwe ip-adressen stimuleren. Dit met het oog op de dreigende uitputting van de adressen waar het huidige internet op draait. Zowel internationaal als nationaal bij andere overheidsorganen gaat het departement aandacht voor het probleem vragen. Volgens het ministerie zouden de adressen die bestaan uit vier blokken cijfers in 2010 op zijn. Andere instanties gaan ervan uit dat dit eind 2011 het geval zal zijn.

Feit is wel dat de vraag enorm toeneemt. Behalve computers hebben ook smartphones, bewakingscamera's en andere apparatuur die met internet wordt verbonden, zo'n adres nodig. Het huidige systeem (IPv4) telt ruim vier miljard adressen, waarvan er nog een kleine miljard kunnen worden vergeven. Een nieuw systeem van ip-adressen, IP versie 6 genaamd, moet uitkomst brengen. De adressen worden dan wel een stuk langer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-16T15:15:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.