IPC en IBM in proef met rfid-tags in brieven

Dit artikel delen:

IBM en de International Post Corporation (IPC) zijn bezig met het testen van rfid in brieven. Testbrieven worden voorzien van een rfid-tag waardoor men exact weet hoe lang een brief zich op een bepaalde locatie/land bevindt en hoe het transportproces precies verloopt.

Het nieuwe systeem maakt het straks mogelijk voor dienstaanbieders om sneller te reageren op haperingen in levertijden. Het is een op internet gebaseerd kwaliteitssysteem van IPC. IBM business consulting services en IPC streven ernaar om het nieuwe systeem in 2005 in ieder geval operationeel te hebben.

IBM en IPC willen de rfid-technologie gebruiken om de kwaliteit van de leveringen wereldwijd te bepalen en te meten. Zoals gezegd zullen testbrieven in eerste instantie worden voorzien van een rfid-tag waardoor men exact weet hoe lang een brief zich op een bepaalde locatie en in een bepaald land bevindt. Daaruit kan dan worden opgemaakt hoe soepel het hele transportproces verloopt.

Op dieze manier signaleert de tag op welk moment tijdens het transport de service kan worden verbeterd. Dat heeft tot doel de klanttevredenheid te verhogen, zo stellen IBM en IPC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-23T10:43:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.