Managed hosting door True

Tim Berners-Lee op Britse plakker

Dit artikel delen:

Royal Mail heeft een serie postzegels uitgebracht onder de noemer World of Invention. Technologies that change lives. Eén zegel is opgedragen aan Sir Timothy ('Tim') Berners-Lee, die algemeen wordt beschouwd als de uitvinder van het wereldwijde web.

Royal Mail heeft een serie postzegels uitgebracht onder de noemer World of Invention. Technologies that change lives. De emissie, met illustraties van de Britse cartoonist Peter Till, toont een aantal innovatieve technologische toepassingen, zoals de brug, trein, telefoon, televisie en raket. Ook is een zegel opgedragen aan Sir Timothy ('Tim') Berners-Lee, die algemeen wordt beschouwd als de uitvinder van het wereldwijde web. Hij maakte een rudimentaire webbrowser en ontwierp in 1989 een hypertext-programma, waarbij de locaties van documenten op verschillende computers werden bepaald en onthouden.

Volgens de toelichting die bij de uitklap-uitgave hoort, zijn succesvolle uitvinders niet direct de mensen met de radicale originele ideeën, maar juist personen die in staat zijn bestaande technologie te verbeteren of voor nieuw gebruik beschikbaar te maken. Maar voor succes is ook een dosis geluk nodig, publiciteit én een goede advocaat die een patent goed kan regelen en de claims van rivalen kan weerleggen.

World of Invention is in diverse uitgaves te bestellen via www.royalmail.co.uk. Twee ervan springen in het oog: het eerder genoemde uitklapboekje ('Presentation Pack'), waarin ook aandacht is voor andere 'it-uitvinders' als oer-programmeur Charles Babbage en Colossus-ontwerper Tommy Flowers, én een 'Prestige Stamp Booklet'. In deze eveneens luxe-uitgave staat in reuzenstappen de technologische vooruitgang beschreven. Aardig is de omschrijving dat de Romeinen reeds beschikten over een 'informatie-snelweg': hun wegennet waarover menselijke boodschappers naar alle hoeken van het Romeinse Rijk werden gestuurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-15T15:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.