Business process outsourcing zit in de lift

Dit artikel delen:

Volgens marktanalist IDC besteden steeds meer ondernemingen volledige bedrijfsprocessen uit aan een externe dienstenleverancier.

De markt voor ’Business Process Outsourcing’ (BPO) zal de komende 5 jaar dan ook jaarlijks 11 procent groeien tot een omvang van 682,5 miljard dollar in 2008, aldus IDC.


Ter vergelijking: vorig jaar werd 405 miljard dollar besteed aan BPO-diensten, wat ook al een stijging was van 8 procent ten opzichte van 2002.
Tegelijk met de vraag naar BPO-diensten, stijgen ook de verwachtingen rond BPO. Ondernemingen die investeren in Business Process Outsourcing willen daardoor namelijk zoveel mogelijk kosten besparen en houden de resultaten van hun uitbestedingsprojecten dan ook nauwlettend in de gaten.


IDC noemt in zijn rapport (’Worldwide and U.S. Business Process Outsourcing 2004-2008 Forecast and Analysis’) negen bedrijfsprocessen die in aanmerking komen voor uitbesteding: human resources, aankopen, financiën en boekhouding, klantenrelaties, logistiek, onderzoek en ontwikkeling (R&D), verkoop en marketing, beheer van de gebouwen en training.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-06T12:54:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.