'LinkedIn-groep EZ is handig bij innovatiedebat'

Het ministerie van Economische Zaken heeft bijna twee jaar lang succesvol gebruikgemaakt van zakelijke netwerksite LinkedIn voor interactieve beleidsvorming. De speciaal voor dit doel aangemaakte groep 'Community of Talents' denkt actief mee op het gebied van innovatie. Dat leidde onder meer tot een brief met praktische aanbevelingen voor het stimuleren van innovatief ondernemerschap, schrijft demissionair minister Maria van der Hoeven.

De groep telt ruim 3700 leden die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. 'Dankzij de Community of Talents halen we een kritische, maar constructieve blik van buiten naar binnen. En dat is zo hard nodig om ons innovatiebeleid goed te laten aansluiten bij de wensen van ondernemers', laat de bewindsvrouw weten.

Het ministerie zette de groep op in november 2008 onder het motto 'EZ Innovatiebeleid in co-creatie: dat gaan we doen!'. EZ was sindsdien eigenaar van de groep. Deze is inmiddels verzelfstandigd. Het beheer van de groep is nu in handen van Jacqueline Rempt, die een eigen projectbureau heeft. De ambtenaren bekijken hoe de inbreng van de LinkedIn-groep kan worden ingezet bij het maken van beleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-10T14:56:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.