Chrome streeft Firefox voorbij in browserlijst

Dit artikel delen:

Internetbrowser Chrome van Google is in november 2011 Mozilla's Firefox voorbijgestreefd. Chrome behaalde een wereldwijd marktaandeel van 25,7 procent en liet Firefox (25,2 procent martaandeel) net achter zich. Internet Explorer van Microsoft is nog steeds de populairste browser. Het heeft 40,6 procent van de markt in handen. Dat blijkt uit gegevens van webanalist Statcounter.

In Nederland is Chrome al sinds september 2011 populairder dan Firefox. In november 2011 zijn de marktaandelen 20,3 procent voor Chrome en 18,3 voor Firefox. Explorer wordt in Nederland aanzienlijk meer gebruikt dan wereldwijd. Het heeft hier een marktaandeel van 51,2 procent.

Vooral in Azië en Zuid-Amerika wordt veel gebruik gemaakt van Google Chrome. In Europa is Firefox met 32,5 procent namelijk beduidend groter dan Chrome, dat 24,4 procent van de markt in handen heeft. In Europa is bovendien Explorer minder populair dan wereldwijd.

Mobiele browsers

In Nederland is de browser van de Apple iPhone de meestgebruikte mobiele browser (36,4 procent marktaandeel). Google Android volgt met 33 procent, dan volgt opnieuw een Apple-browser, namelijk iPod Touch (12,4 procent marktaandeel). Nokia heeft 6,1 procent van de markt in handen en Blackberry 5,1 procent.

Op Europees niveau is ook iPhone het meest populair met 35,1 procent. De nummer twee is Android met 20,2 procent. Daarop volgt Blackberry met 16,7 procent marktaandeel en Opera met 9,7 procent. iPod Touch is goed voor 6,9 procent en Nokia volgt op de voet met 6,2 procent marktaandeel.

Gebruik Opera hoger dan Apple iPhone

Opera is de meest gebruikte mobiele browser ter wereld (21,7 procent marktaandeel). Android staat op de tweede plaats met een marktaandeel van 17,2 procent.

Apple doet het wereldwijd lang niet zo goed als mobiele browser. Daar staat de iPhone-browser met 17 procent op de derde plaats. Nokia is vierde in de ranglijst met 15,7 procent marktaandeel  en Blackberry staat met 12,5 procent marktaandeel op de vijfde plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Privé is FireFox inmiddels bij mij ook al weggezakt naar 'nauwelijks gebruik'. Ik vind 'm te traag en te log en ik raak toch altijd in verwarring met al die plug-ins en updates. Doordat ik hem nog maar hoogstzelden gebruik moet ik me ook altijd eerst door tig updates heenworstelen voor ik er mee aan de slag kan. Laatst een nieuwe update gedownload die érgens op mijn hardeschijven rondzwerft. Heb gewoon geen zin meer er nog verder naar te zoeken - dus: laat maar zitten dat FireFox....
Mijn favorieten zijn inderdaad Google Chrome en IE.
Helaas ben ik toch nog steeds op beide explorers aangewezen, aangezien ze alletwee met bepaalde sites hun onhebbelijkheden hebben en blijkbaar houden ondanks diverse updates.

Vreemd, ik herken me totaal niet in deze ervaringen.

Werk zakelijk sinds 6 jaar naar volle tevredenheid met Firefox en de bovendien met een zoekmachine die juist wel rekening houdt met privacy i.p.v. de IE en Google.

Firefox voor webdevelopment, Chrome voor persoonlijk gebruik, IE voor accounts van derden en klant testen. Chromium en Iceweasel draaien vlekkeloos op Debian, ook mobiel doet wat het kan met specifieke CSS. Ik weet niet wat ik meemaak de laatste tijd, na 15 jaar etteren met browser compatibliteit.

Met name door de extreem logge FF6 en 7 ben ik destijds volledig overgestapt op Chrome. FF8 is wel weer goed bruikbaar en snel, maar eenmaal overgestapt ga je niet zo snel weer terug. Tenzij Google dezelfde fout maakt als FF en ook van Chrome bloatware maakt. Google kennende gaat dat echter niet gebeuren.

IE is voor mij puur een noodzakelijk kwaad. Puur en alleen omdat sommige sites nog steeds niet doorhebben dat er ook andere browsers zijn, en testwerk. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat IE9 weer een redelijk bruikbaar product is geworden, Maar voorlopig blijf ik bij Chrome.

Toch raar dat de consument niet bekend is met het feit dat elke website die men bezoekt vastgelegd wordt via Chrome in de Google database!!!

En ja...ook Google valt onder de patriot act...!
Chrome is dus het grootste SPYWARE programma dat er bestaat, de reden om over te gaan op IE9 of andere browsers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-01T10:47:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.