Managed hosting door True

Vivenda-directeur leent extra geld aan bedrijf

 

Vero Holding verstrekt een nieuwe lening van 350.000 euro aan online dienstverlener Vivenda Media Groep uit Schiphol-Rijk. Vero verstrekte eerder dit jaar al eens één miljoen euro aan het met geldtekort kampende Vivenda. De investeringsmaatschappij is in handen van Ron van Veldhoven, die tevens bestuursvoorzitter is van Vivenda. Vero Holding heeft een belang van ruim 23 procent in Vivenda.

Het beursgenoteerde Vivenda uit Schiphol-Rijk is via de dochterondernemingen Zuka.nl en Factotum actief in het automatiseren van marketingprocessen voor de onroerendgoedsector. Naast Vero Holding is durfkapitalist Jurriaan Oerlemans met bijna 8 procent aandeelhouder. Hij is recentelijk benoemd tot lid van de raad van commissarissen.

Versterken

Vivenda wil toe naar een structureel financieel gezonde situatie en zal in de eerste twee kwartalen van 2012 blijven zoeken naar overnames die de kasstroom versterken. Het bedrijf zegt nu te klein te zijn om op eigen kracht winstgevend te kunnen worden. Eerder dit jaar ketsten overnamegesprekken met PCextreme, Applisive en Koophuis af. Vivenda onderzoekt verder de mogelijkheden om activa te verkopen. In de begin december 2011 gelanceerde strategie stelt het bedrijf 'geen enkel scenario uit te sluiten'.

Vivenda heeft de ambitie zijn internetplatform verder te ontwikkelen in nieuwe afzetsectoren, zowel binnen Nederland als daarbuiten (Duitstalige landen). Het werkt bijvoorbeeld samen met XS2TheWorld.com om vastgoedklanten te kunnen voorzien van mobiele applicaties en websites, en met bedrijf Huizentweets.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4305268). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×