Managed hosting door True

Londen zoekt tech-startup via talentenjacht

Dit artikel delen:
Award

De internationale investeringswedstrijd ‘Million Pound Startup’ is van start gegaan. Doel van de competitie is om een snelgroeiende technostarter te verleiden zich in Londen te vestigen. De winnaar ontvangt een startkapitaal van een miljoen pond (1,17 miljoen euro) en krijgt ondersteuning bij het opstarten van de activiteiten in de Engelse hoofdstad. De competitie is open voor inzendingen tot 29 augustus 2013, de winnaar wordt bekendgemaakt in december 2013.

Inschrijven kan op de website millionpoundstartup.com. Nadat de inschrijftermijn is gesloten vinden er tussen september en november assessmentsrondes plaats. De uiteindelijke finalisten - zo'n twintig startups - moeten vervolgens in december van dit jaar een pitch houden voor een panel van ondernemers en investeerders. Aan de hand van hun commentaar wordt daarna via een stemming de winnaar bepaald. De mensen die mogen stemmen, zijn diegenen die meebetalen aan het beschikbaar gestelde investeringsbedrag van een miljoen pond.  

Promotie

De winnende startup moet het panel en de kiesgerechtigden ervan kunnen overtuigen dat het aan de hand van de investering van een miljoen pond in staat is om in Londen uit te groeien tot een miljoenenbedrijf. De omzet van de deelnemers aan de talentenjacht mag op dit moment niet hoger zijn dan een miljoen pond en het bedrijf mag niet langer dan tien jaar bestaan.

Verder biedt de competitie een aandeel van 1 procent aan in het winnende bedrijf voor het bedrijf of individu die de winnaar gepromoot heeft. Om voor deze prijs in aanmerking te komen, is registratie als promotor op de website van Million Pound Startup noodzakelijk. 

Organisatie

De competitie wordt mogelijk gemaakt door Digital Shoreditch, een platform voor het digitale ondernemerschap in Oost-Londen. Ondersteuning is er van tal van organisaties, waaronder The Tech City Investment Organisation (TCIO), Taylor Wessing, Seedrs, City University London, London & Partners, London First, School for Startups, Kpmg en Ketchum. De een miljoen pond wordt beschikbaar gesteld middels een combinatie van zakelijke en particuliere investeerders, institutioneel kapitaal en crowdfunding. Seedrs is verantwoordelijk voor het investeringsproces.

Million Pound Startup

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

1 mln ponden is 1,17 mln euro (afgerond). Handig, zo'n koersvergelijker.

Tsja, ik woon in London, en ik werk in Canary Wharf, en nog wel in de techniek sector ook (detachering), en ik moet zeggen, hoewel London voor veel multinationals een prestige plek is, vrees ik dat een startup, die realistisch wil zijn, en slim wil zijn met kapitaal, hier weinig te zoeken heeft.

Ik ben nu 28 jaar oud, en ik heb al een paar jaar ervaring. Ik zal niet zeggen dat ik senior ben, maar mijn baan is wel behoorlijk... tsja... drukkend, er hangt nogal wat van mij af. Helaas is wonen in London niet te doen:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3159261/2012/02/06/Soms-moet-je-het-toilet-met-twaalf-mensen-delen.dhtml

Dat artikel is voor mij een situatie waar ik me mee identificeer. Mijn detacheerder doet helaas niet aan "London waiting", een soort van "woon in London subsidie", die meestal rond de £9000 zit, en tevens worden mijn transportkosten niet vergoed. De baas probeert me op andere manieren wel te behouden, maar op een gegeven moment kun je stellen dat voor ambitieuze starters London toch iets te duur is, er zit wel wat talent, maar als ik zelf een technologie startup was, en ik ZAT al in de UK, dan had ik andere plekken aan de m25 eerder gekozen... of ergens rondom Kent...

London is een grote zeepbel, voor starters is het haast onmogelijk om hier te leven, en ook buiten werk een leven op te bouwen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-27T11:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.