MCS en M2M rollen LoRa-netwerk uit in Westland

Internet of things

De internet of things-provider M2M Services uit Maasdijk heeft een LoRa-netwerk uitgerold in de regio Westland. Dat deed het in samenwerking met Het Rotterdamse Mixe Communication Solutions (MCS) en Dael uit Maasdijk. Zij leverden de hardware, zoals antennes en sensoren, voor het internet of things-netwerk.

M2M Services is onderdeel van VTM Groep, een leverancier van telecommunicatie en it-oplossingen. Het gelooft in de toepassingen van internet of things en zag belang om een LoRa-netwerk in Westland uit te rollen. In vier weken tijd is het LoRa-netwerk gerealiseerd. Hiervoor zijn vier gateways geplaatst. Dit biedt naar eigen zeggen volledige dekking in de regio Westland.

Voor de uitrol zocht M2M Services de samenwerking op met MCS en Dael. MCS startte dit jaar met het Sensoring Success-programma, waarin verschillende partijen konden aansluiten om de LoRa-toepassingen in Nederland gezamenlijk verder te brengen. M2M Services maakt deel uit van dat programma. Voor het LoRa-netwerk in Westland levert MCS de sensoren en gateways. Dael levert antennes en masten.

Het netwerk staat ter beschikking voor pilot-projecten van ondernemers. Wethouder Theo Duijvestijn van gemeente Westland: ‘Denk bijvoorbeeld aan het binnenhalen van specifieke teeltgegevens in de glastuinbouwsector of het monitoren van producten tijdens transport. De komst van het LoRa-netwerk is een aanwinst voor zowel huidige- als toekomstige bedrijven in Westland en versterkt onze concurrentiepositie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-01T08:30:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.