KidsKonnect neemt Social Schools over

Dit artikel delen:
Onderwijs

KidsKonnect heeft Social Schools, een digitaal platform voor communicatie en samenwerking op basisscholen overgenomen. Met deze acquisitie verbreedt KidsKonnect uit Kampen dat ook het Haarlemse Flexkids omvat, zijn aanbod van it-dienstverlening voor het basisonderwijs.

Social Schools uit Leiden maakt software die communicatie en samenwerking tussen school, ouders en kind in het basisonderwijs bevordert. Binnen het softwarenetwerk van dit bedrijf wordt het volledige leerproces gefaciliteerd.

Investeerder BB Capital, het bedrijf van onderneemster Susan van Koeveringe, maakt de transactie mogelijk. BB Capital heeft meerdere belangen op gebied van kinderopvangsofware en software voor oudercommunicatie. Ook HHBrainware behoort tot de portefeuille.

Over de transactie worden geen financiële details bekend gemaakt. Wel is bekend dat de Social Schools-acquisitie een miljoenentransactie betreft. Naast autonome groeiambities in binnen en buitenland kijkt KidsKonnect naar nieuwe potentiële transacties.

Driehoek

Kinderopvang en onderwijs werken steeds intensiever samen. Een goede overdracht van informatie en een uniforme manier van communiceren met ouders is hierbij essentieel. Kinderen zijn gebaat bij deze samenwerking. Digitale systemen mogen hierbij geen belemmering vormen, maar kunnen de interactie en uitwisseling van informatie juist stimuleren.

Michiel Cornelissen, algemeen directeur van KidsKonnect: ‘Het is eigenlijk raar om voor elke vorm van onderwijs of opvang te switchen naar een andere app of softwarepakket. Door de integratie van Social Schools met onze andere software-oplossingen, zijn we steeds beter in staat om kinderen in de levensfases van nul tot twaalf jaar te begeleiden. Op het kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang en nu dus ook op de basisschool. Zo hebben ouders maximale zeggenschap en inzicht in de doorlopende ontwikkellijn van hun kind. Tegelijkertijd maken we het werk voor het personeel makkelijker.’

Social Schools ziet het faciliteren van laagdrempelige samenwerking in de driehoek kind, school, ouder(s) als één van de belangrijkste pijlers: het presteren van een kind is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Deze doelstelling sluit goed aan de bij de missie van KidsKonnect om de branche te voorzien van goede software die werk uit handen neemt, zodat er meer tijd overblijft voor waar het echt om gaat: de kinderen. Het team van Social Schools blijft actief betrokken bij het succes van het platform, dat verder gaat onder de vlag van KidsKonnect.

KidsKonnect  heeft zich gespecialiseerd in software voor ondersteunende processen en communicatie op kinderdagverblijven en scholen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-21T11:48:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.