Managed hosting door True

Isoc zet gratis ict-lesmateriaal op internet

 

Een not-for-profit consortium onder leiding van de Internet Society Nederland (isoc.nl) stelt via het internet gratis lesmateriaal over ict beschikbaar voor eindgebruikers, bedrijven en instellingen. Het consortium heeft hiervoor één miljoen euro van de Europese Unie gekregen.

Het consortium bestaat uit universiteiten en kennisorganisaties uit onder meer Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het platform waarop het lesmateriaal beschikbaar wordt gesteld gaat SELF heten. Dit staat voor Science, Education and Learning in Freedom. Het doel van het platform is om de achterstand van de Europese kenniseconomie in te lopen en de rol van Europa in onder meer software en ict te versterken.

Volgens het ISOC is het aanbod van cursusmaterialen op dit moment volledig gefragmenteerd. Daarom is er behoefte aan een centraal verzamelpunt. Het platform moet een belangrijke impuls zijn voor de ontwikkeling van vrij beschikbaar trainingsmateriaal, bijvoorbeeld over open source software.

Het platform wordt gelanceerd met een internationale conferentie op 10 juli aanstaande in het stadhuis van Den Haag.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1567270). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Al het lesmateriaal in de wereld is gefragmenteerd. Dus ook die van Wiskunde, Scheikunde, Muziek, Koken, Biologie, Natuur-onderwijs, Engelse taal, Kunstgeschiedenis, etc.
Kennis van deze vakgebieden is net zo belangrijk als kennis van Informatica.

De kennis-economie drijft op wat er op Universiteiten gebeurt in samenwerking met het bedrijfsleven.
Eindgebruikers die leren hoe ze een applicatie moeten bedienen, Open Source of niet, heeft niets met kennis-econmie te maken.
De kennis over de werking van applicaties is vluchtig, omdat applicaties constant aan verandering onderhevig zijn.

Onze eigen overheid heeft nooit overwogen om het lesmateriaal van welk vakgebied dan ook zelf te laten ontwikkelen en gratis ter beschikking te stellen. Maar stelt zich eisen aan het materiaal voor scholen en laat het over aan de marktwerking (tussen uitgevers en scholen).

Een terugtredende overheid die steeds meer aan marktpartijen over laat, dient niet 1 miljoen euro in dit soort projecten te steken. Het komt erg onlogisch over dat ons belastinggeld hiervoor wordt gebruikt.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×