Managed hosting door True

Wereldwijd dreigt tekort aan ict'ers

Door minder ict-afgestudeerden in het Westen zijn bedrijven genoodzaakt ict'ers te werven in andere, minder ontwikkelde landen. Volgens Microsoft-topman Bill Gates is er wereldwijd een tekort aan ict'ers.

Gates deed zijn uitspraken tijdens een seminar over innovatie en ict in Rusland. Dit land levert, na de ontbinding van de Sovjet-Unie, talent aan het Westen. Veel Russische websites plaatsen vacatures voor banen in de Verenigde Staten. Hierbij wordt ook ondersteuning geboden om een visum te verkrijgen of de taal te leren. Rusland verliest ongeveer zeven honderdduizend mensen per jaar, ongeveer 0,5 procent van de Russische populatie, aan emigratie, ziekten en alcohol.

Een groot deel van het ict-personeel wordt geworven in India, maar ook in dit land dreigt een tekort aan personeel. Nasscom, National Association of Software and Service Companies, waarschuwt dat er in 2010 een tekort is van een half miljoen ict’ers. Per jaar is er vraag naar zo’n 350.000 ict’ers. Er zijn per jaar niet meer dan 150.000 ict’ers in India beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Weer het zoveelste opzetje, om IT kosten te verschuiven naar lage lonen landen. Ervaren ICTérs van boven 45 jaar die de opkomst van Mainframe en later de deskktop in PC netwerk en dit van binnen en van buiten kennen worden buiten spel gezet. Er wordt als het ff kan niet geïnvesteerd in opleidingen, vaste structuren waardoor de jongere ICT ieder jaar /of 2 een nieuwe baan accepteerd in de autoshowroom van de volgende Detacheerder of opdrachtgever. Of door gebrek aan continuiteit gewoon buiten de ICT werk zoeken.
Ben zelf nu een 50 + met een ruime ervaring vanaf Mainframe - Pet en MAI mini computers. Nu al de laatste 15 jaar tot op management actief geweest. NU op zoek naar een nieuwe baan / opdracht what ever..... Maar er zijn altijd jongere snellere meer ervaren medewerkers die matchen met de jonge dynamische snel veranderende IT omgeving.
Dan wordt er weer aangevoerd geen nieuwe instroom, geen oudere voor handen. Maar de keuzes voor aannemen van zowel particuliere organisaties maar ook de overheid worden gespeeld via werving en selectie bedrijven welke de opdracht hebben goekoop en jong. Dus zolang dit beleid van aanblijft krijgen de ondernemers de sigaar uit eigen doos.
Ze sturen niet meer op loyaliteit, maar op kosten en een jong dynamisch imago moeten ze ook niet zeuren als dadelijk de boel vastloopt.

Ik kan me aansluiten bij de vorige reactie. Ook hier in Australie, gaan de banen niet een voor een naar het goedkopere India en China, maar met afdelingen gelijk. Ikzelf werk nu zo'n 20 jaar in de ICT en zo erg als op het moment heb ik het nog niet gezien. En terwijl we karrevrachten werk naar de lagere lonen landen brengen ("want wij hebben deze kennis niet in huis") worden de oudere werknemers het laantje uitgestuurd.
Wat overigens erg interessant is: momenteel geef ik opleiding aan mensen uit India en China die het werk van de mensen hier (met min. 10 jaar ervaring) overnemen. Vooropleiding van deze mensen: NIETS. Nul jaar ervaring in de ICT.....en dat terwijl vele lokale schoolverlaters naar huis gestuurd worden....
Vertel me nog eens dat er veel meer ICTer op hoog niveau in deze landen aanwezig zijn.....

Mooi ... heb vandaag de eerste helft van mijn Windows2000 upgrade examen binnengehaald :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.