Managed hosting door True

TU's presenteren gezamenlijke ontwerpersopleidingen

 

De drie technische universiteiten van Nederland bundelen hun gezamenlijke ontwerpersopleidingen in de 3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute.

Aan de technologische ontwerpersopleidingen van de drie uni’s zijn de afgelopen jaren zo’n 2500 mensen afgestudeerd. Technologisch ontwerpers zijn afgestudeerde Masters of Science die een tweejarige vervolgopleiding doen. In het tweede jaar van hun opleiding verrichten zij een concrete opdracht voor het bedrijfsleven. Zij ontvangen na hun studie de graad Professional Doctorate in Engineering (PDEng). De opdrachten die voor bedrijven worden uitgevoerd, variëren van het ontwikkelen van nieuwe producten tot het ontwerpen van bedrijfsprocessen. De meeste ontwerpers doen hun opdracht voor de Nederlandse high tech industrie.

Op woensdag 22 november geven afgestudeerde ontwerpers en hun opdrachtgevers een presentatie van hun werk. Daarna is er een informatiemarkt waar bedrijven nader kunnen kennismaken met de ontwerpers en de gezamenlijke opleidingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1760561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Eigenlijk is dit helemaal geen doctoraat, maar gewoon een voortgezette master-opleiding!

Ik heb een van deze opleidingen gevolgd (1993) en heb daar de titel 'Master of Technological Design' aan over gehouden. In die tijd was het dus inderdaad (nog) een mastersopleiding. Maar dat was van voor het bachelor/master systeem, misschien klinkt dat nu niet meer indrukwekkend genoeg.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×