Managed hosting door True

Dell schrapt een tiende van de banen

Dell schrapt het komende jaar10 procent van de arbeidsplaatsen. Van de in totaal 88.100 werknemers moeten er 8810 op zoek naar een andere baan. De gevolgen voor de negenhonderd Dell werknemers in Nederland (support, marketing en sales-afdeling) zijn nog niet bekend.

Dell maakte de reorganisatie donderdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Die cijfers waren boven verwachting van analisten. Dell incasseerde over het eerste kwartaal een minimaal lagere netto winst van -0,4 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 795 miljoen dollar (564 miljoen euro). De omzet bedroeg 14,6 miljard dollar (10,8 miljard euro), 2,8 procent hoger dan de vergelijkbare periode het jaar ervoor.

Het schrappen van de arbeidsplaatsen is nodig om kosten te besparen en de nettowinst te kunnen verhogen. De ontslagen vallen in een reeks maatregelen om bij te blijven bij de concurrentie, met name Hewlett-Packard (HP). Na 23 jaar officieel alleen maar direct te hebben verkocht, koos Dell er onlangs voor om ook via het zakelijke kanaal en de retail te verkopen. Bovendien richtte het concern zich het afgelopen jaar expliciet op service door een miljoenen investering in de opzet van zeven zakelijke servicecenters verspreid over Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.