Managed hosting door True

ICT-sector en vakbonden vinden elkaar in topoverleg

Vakbondsbestuurders en directeuren uit het it-bedrijfsleven spraken afgelopen vrijdag in het SER-gebouw in Den Haag over sociale innovaties en de ontwikkeling van de ict-branche. Niet eerder spraken softwarebedrijven, ict-dienstverleners en vakbonden op topniveau met elkaar.

"Het is goed dat we als werkgevers en vakbonden samen om tafel zitten", zegt FNV Bondgenoten-voorzitter Henk van der Kolk. "Dat is nieuw in deze branche. De ict-sector kent een tumultueuze arbeidsmarkt met pieken en dalen. Ik vind het belangrijk dat we gezamenlijk kijken hoe we werknemers in deze sector geschoold houden en aan de sector binden. Deze bijeenkomst is een prima eerste stap."

Ook de voorzitter van branchevereniging ICT~Office, Henk Broeders, is te spreken over het overleg. "Het is belangrijk dat vakbonden begrijpen dat de ict-sector een heel eigen dynamiek heeft. Met traditionele arrangementen op het gebied van arbeidsvoorwaarden kan de sector dan ook niet goed uit de voeten. Voor onze hele branche geldt dat marktfitness van ict'ers essentieel is. Als je je kennis en kunde goed op peil houdt, blijf je succesvol en inzetbaar."

Tijdens het gesprek onderzochten de deelnemers welke sociale innovaties op het gebied van arbeidsverhoudingen en -voorwaarden een rol kunnen spelen in de verdere ontwikkeling van de ict-branche. Van de Kolk en Broeders benadrukken beiden de rol die de branche speelt in de Nederlandse economie en bij het oplossen van maatschappelijke knelpunten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.