Managed hosting door True

Schaarste aan ict'ers niet zichtbaar in beloning

Het salaris van ict-managers en ict'ers werkzaam binnen planning & control nam het afgelopen kwartaal af, terwijl bedrijven op zoek zijn naar goed ict-personeel. De schaarste is daarom ook niet zichtbaar in de cijfers, aldus organisatieadviesbureau Eprom.

Het salaris van ict'ers is het afgelopen kwartaal weinig tot niet gestegen. Daardoor is de schaarste aan personeel nog altijd niet zichtbaar in de beloningscijfers. Dat blijkt uit de beloningsmonitor van Eprom.

Het salaris van ict-managers en ict'ers werkzaam binnen planning & control daalde zelfs met respectievelijk 7,9 procent en 3,5 procent. De beloning van beheerders en ontwikkelaars toont een lichte stijging. Het salaris van beheerders steeg met 3,2 procent. De beloning van ontwikkelaars steeg minder hard, namelijk 1,3 procent.

Volgens Eprom is de vermeende schaarste van ict'ers gebaseerd op angst voor het uitblijven van gespecialiseerd ict-aanbod in de toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

...of is dit het zoveelste onderzoek dat slechts het gemiddelde loon van deze beroepsgroep bekijkt? Daarmee wordt over het hoofd gezien dat vele junior ict'ers aan het werk zijn gegaan. Natuurlijk met dito salaris.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-31T12:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.