Managed hosting door True

Ict'ers ontevreden over promotiekansen

Veel ict'ers zijn niet tevreden over de kansen die ze in hun bedrijf krijgen op een hogere functie. Dat komt, omdat ict-organisatie vaak redelijk plat zijn. Dit belemmert de doorgroeikansen. De enige doorgroeimogelijkheid is meestal die van vervanger van de huidige baas.

Slechts 49 procent van de ict'ers is tevreden over de promotiekansen die hij of zij krijgt. Dat blijkt uit onderzoek van iSense Staffing onder 150 kandidaten.  "De meeste ict-afdelingen zijn redelijk plat. De enige mogelijkheid die de ict'er heeft om door te groeien is vaak als de directe leidinggevende vertrekt", zegt Vikram Kapoor, managing partner bij iSense. 34,4 procent van de respondenten is niet tevreden over de promotiekansen.

Kapoor merkt bovendien dat er vaak niet over de promotiekansen van een ict'er gesproken wordt. "Tijdens de gesprekken over de persoonlijke ontwikkelings komen wel de cursussen en de inhoudelijke projecten aan bod. Maar het bespreken en bieden van concrete doorgroeimogelijkheden gebeurt nauwelijks. Veel ict-afdelingen hebben nog een stap te maken in het concreet defiëren van doorgroeimogelijkheden en het hier met hun werknemers over te hebben." Het aantal ict'er dat tevreden is over de promotiekansen ligt sinds 2004 rond de 30 procent.

Tevreden

Ict'ers zijn over het algemeen redelijk tevreden over hun baan. Op een schaal van 1-7 geeft 76 procent van de ict'ers de huidige betrekking een 6 of 7. Ze zijn vooral blij met het salaris en de secundaire voorwaarden.

Kapoor vindt het opvallend dat een groot deel van de ict'ers, ondanks de heersende tekorten, er niet voor kiest om te gaan freelancen. Slechts 10,2 procent overweegt een freelancebestaan. "Ik denk dat het inhoud van een functie en de zekerheid het wint van het financiële voordeel en de vrijheid die je als freelancer hebt", zegt Kapoor. Hij denkt dat ict'ers in 2000 hebben gezien welke onzekerheden freelancen met zich mee kan brengen. "Er is hierdoor meer realiteitszin ontstaan."

Andere betrekking

Een andere baan wordt maar door slechts een klein deel van de ict'ers overwogen. Bijna de helft (47,3 procent) is totaal niet op zoek naar een andere betrekking. Een klein deel van de ict'ers (21,1 procent) wil minder werken.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-07T10:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.